Tijd voor een boek? Zo vind je die!

Jongen met boek

Droom je ervan om eindelijk eens die stapel boeken weg te werken die al maanden (of zelfs jaren) naar je ligt te lonken vanaf je nachtkastje? Maar lijkt je agenda altijd voller dan een zondagse kerkdienst? Geen stress, we hebben een paar lifehacks voor je die ervoor zorgen dat je binnen no-time met een kop thee en een goed boek op de bank zit.

  1. Maak er een afspraak van: Behandel je leestijd alsof het een belangrijke vergadering is. Zet het in je agenda en houd je eraan. Of het nou 15 minuten of een uur is, dit is jouw quality time.
  2. Altijd een boek bij de hand: In de digitale tijdperk hebben we geen excuus meer; met e-books en audioboeken kun je overal lezen (of luisteren). Ideaal voor die 10 minuten in de bus of in de wachtkamer bij de tandarts.
  3. Minder schermtijd: We scrollen wat af op een dag. Probeer eens de helft van je Instagram-, Facebook- of TikTok-tijd te ruilen voor leestijd. Wedden dat je binnen een week al een boek uit hebt?
  4. Lees voor het slapengaan: Maak van lezen je nieuwe avondritueel. Het helpt je niet alleen om te ontspannen, maar het is ook nog eens beter voor je nachtrust dan het blauwe licht van je telefoon of laptop.
  5. Start een leesclub: Niets zo motiverend als een groep vrienden die allemaal hetzelfde boek lezen. Kies samen een boek uit, stel een deadline en organiseer een gezellige avond om het te bespreken. Boeken + vrienden = win-win.

Zo, met deze tips moet het zeker lukken om wat vaker die bladzijden om te slaan. En onthoud: lezen is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je brein, je empathisch vermogen en je kennis. Dus, pak dat boek en duik erin!

Blijf hangen op Kwebler Nieuws voor meer tips, tricks en verhalen die je dag net een beetje beter maken. Happy reading!