Tot twintig mensen vermist na instorten brug Baltimore

Baltimore brug
ANP

BALTIMORE (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) – De brandweer in Baltimore meldt dat tot twintig mensen in het water zijn beland na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad. Er wordt naar de vermisten gezocht.

Volgens de brandweer zijn meerdere voertuigen in de rivier beland. Onder de vermisten zouden bouwvakkers zijn die op de brug aan het werk waren. Bij de zoektocht naar vermisten worden onder meer helikopters ingezet. De hulpdiensten zijn ook ter plaatse met duikteams. De temperatuur in de Patapsco-rivier ligt rond het vriespunt.

Het vrachtschip Dali botste ’s nachts tegen een pijler van de Francis Scott Key Bridge, die vervolgens vrijwel meteen grotendeels instortte. De toedracht van de aanvaring is nog niet bekend. De bemanningsleden van het containerschip zijn ongedeerd gebleven. De 290 meter lange Dali, varend onder de vlag van Singapore, was van Baltimore onderweg naar Colombo in Sri Lanka.

Gevolgen instorting

Het is niet bekend wat voor gevolgen het instorten van de brug heeft voor de haven van Baltimore. Deze haven is in de Verenigde Staten een van de belangrijkste wat betreft volume en waarde van de vracht. In de haven van Baltimore worden meer auto’s en lichte vrachtwagens afgehandeld dan in andere Amerikaanse havens.

De stalen brug uit 1977 was 2,6 kilometer lang en had vier rijbanen. Er reden elk jaar meer dan 11 miljoen voertuigen over de brug. De Francis Scott Key Bridge gold als een belangrijk onderdeel van het wegennetwerk rond Baltimore, de grootste stad in de oostelijke staat Maryland.