Personeel van Edese café Petticoat: stop geruchten over gijzeling

Cafe Petticoat in Ede
ANP

EDE (ANP) – Het is nog altijd niet duidelijk wat het motief was van de 28-jarige man die zaterdag urenlang vier medewerkers van café Petticoat in Ede gijzelde. Ook de slachtoffers zeggen dat niet te weten, laat het team van het Edese café weten in een verklaring die naar buiten is gebracht door de organisatie Namens de Familie. In de verklaring wordt de gijzelnemer omschreven als “een voor hen onbekende man”.

Volgens het team deden en doen er veel geruchten de ronde over wat er op de bewuste zaterdagochtend is gebeurd. “Voor de slachtoffers, de betrokken families en vrienden heeft dit tot grote onzekerheid en angst geleid. Het onderzoek in deze zaak zal de feiten boven tafel moeten gaan krijgen”, aldus het team. “Het team en hun families verzoeken dan ook iedereen om, net als zij, het onderzoek en het verdere strafproces verder af te wachten en geen verhalen of aannames te delen.”

Het personeel van café Petticoat roept verder iedereen op om beelden van de slachtoffers te verwijderen en niet verder te verspreiden. “Het betreft jonge mensen met nog een heel leven voor zich. Het borgen van hun privacy is daarom van het grootste belang”, staat in de verklaring.

Nare gebeurtenis

Café Petticoat was zaterdagochtend het decor van een urenlange gijzeling, waarvan de eerste melding rond 05.15 uur bij de politie binnenkwam. Iets na het middaguur waren alle vier de gegijzelden in veiligheid gebracht en werd de verdachte opgepakt.

De organisatie Namens de Familie, die de verklaring van het personeel van café Petticoat naar buiten heeft gebracht, is onderdeel van Slachtofferhulp Nederland. De organisatie staat slachtoffers bij die door een nare gebeurtenis of persoonlijke calamiteit onderdeel zijn geworden van het nieuws.