Honderd pro-Palestijnse demonstranten opgepakt in Boston

Honderd pro-Palestijnse demonstranten opgepakt in Boston
ANP

BOSTON (ANP) – Politie in gevechtstenue is zaterdag in Boston in actie gekomen tegen pro-Palestijnse activisten, die zich op de campus van de Northeastern University bedienden van antisemitische leuzen. Volgens de leiding van de universiteit zijn ongeveer honderd demonstranten gearresteerd.

“De politie trad op toen betogers over de schreef gingen met heftige antisemitische uitlatingen, waaronder Dood aan de Joden”, liet een woordvoerder via het platform X weten.

De afgelopen tijd zijn er bij tal van Amerikaanse onderwijsinstellingen protestmanifestaties gehouden tegen het optreden van het Israëlische leger in de Gazastrook. Vrijdag werden in Denver zeker veertig studenten opgepakt, een dag eerder in Los Angeles 93.