VIDEOS: de 98e Divisie en de 162e Divisie bereiden zich voor op voortdurende gevechten in de Gazastrook

Auteur Joop Soesan – Israël Nieuws Foto IDF woordvoerder

De 162e Divisie en de 98e Divisie opereren om hun paraatheid voor voortdurende gevechten in de Gazastrook te versterken. De divisies hebben de paraatheid verbeterd, situationele beoordelingen uitgevoerd en leersessies gehouden om lessen te trekken uit de gevechten tot nu toe.

Voorbereidingen 162e Divisie:

De 162e Divisie, die vorige week de Gazastrook verliet na een half jaar van intense gevechten in het noorden en midden van de Gazastrook, en de 98e Divisie, die haar uitgebreide gevecht van meer dan vier maanden grondoperaties in Khan Yunis beëindigde, hebben voltooide de processen van gevechtsprocedures en goedkeuring van plannen voor voortgezette strijd in de Gazastrook.

Voorbereidingen 98e Divisie:

Het hoofdkwartier van de divisies en de brigades en de reservisten hielden op alle operationele niveaus professionele leerdagen en voerden commandobesprekingen over de voortzetting van hun missie.

Bovendien werden oefeningen op commandoniveau uitgevoerd om lessen te trekken en de effectiviteit op het slagveld te verbeteren.

Als onderdeel van de gevechtsbeheerprocedure voerden de Technologie- en Onderhoudsteams van het Directoraat Technologisch en Logistiek binnen de divisies een verscheidenheid aan procedures uit voor alle gepantserde voertuigen om hun gereedheid voor voortdurende gevechten te vergroten.

Sinds het begin van het gevecht heeft het Technologie- en Onderhoudspersoneel de paraatheid van beschadigde gevechtsvoertuigen hersteld en gaat door met intensieve inspanningen om de paraatheid van de voertuigen te herstellen, zelfs terwijl ze onder vuur liggen.

De commandanten van de divisies hebben de goedkeuring van plannen voor komende missies afgerond en gaan nu door met het verbeteren van de paraatheid op alle gebieden en in training.