Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah

Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah
ANP

JERUZALEM (ANP) – Israël heeft Hamas een week de tijd gegeven om in te stemmen met zijn voorwaarden voor een staakt-het-vuren. Doet Hamas dit niet, dan beginnen de Israëli’s hun al weken geleden aangekondigde grondoffensief in Rafah. Dat zeiden Egyptische functionarissen tegen de Wall Street Journal.

Volgens Egyptische functionarissen heeft Egypte samen met Israël gewerkt aan een aangepast voorstel voor een staakt-het-vuren. Het voorstel is afgelopen weekend aan Hamas gepresenteerd. Hamas zou beloofd hebben na intern overleg te reageren, maar heeft dat nog niet gedaan. De Palestijnse beweging zou pas met een bestand akkoord willen gaan als Israël ook bereid is haar voortbestaan te ​verzekeren, schrijft de Amerikaanse zakenkrant.