Oekraïne vindt Russische nucleaire oefeningen ‘chantage’

Oekraïne vindt Russische nucleaire oefeningen 'chantage'
ANP

KYIV (ANP/RTR) – De aankondiging van Rusland om oefeningen te houden met nucleaire wapens voor het slagveld, zijn niets anders dan de voortdurende nucleaire chantage van Moskou. Dat vindt een woordvoerder van de Oekraïense militaire inlichtingendienst.

“We zien hier niets nieuws”, aldus de woordvoerder, die nucleaire chantage “een constante praktijk” van het regime van de Russische president Poetin noemde.

Rusland meldde dat het de inzet van zogenoemde tactische kernwapens zou oefenen als onderdeel van een militaire oefening. Het zou een reactie zijn op “dreigementen” van Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Deze landen steunen Oekraïne in diens strijd tegen de Russische invasietroepen.