Door Israël als terreurclub aangemerkte Samidoun was ook van de partij in Amsterdam

Door Israël als terreurclub aangemerkte Samidoun was ook van de partij in Amsterdam
Foto via X

Joop Soesan – Israëlnieuws.nl

Bij de rellen op het terrein van UvA op het Roeterseiland in Amsterdam bleek ook Samidoun van de partij te zijn. Deze organisatie is in 2021 door Israël als terroristische organisatie te zijn aangemerkt.

Volgens het Israëlische ministerie van Defensie werd Samidoun opgericht door ‘leden van de PFLP in 2012’ en is Khaled Barakat, door de PFLP geïdentificeerd als ‘ coördinator ’ van Samidoun, ‘betrokken bij het opzetten van militante cellen en het motiveren van terroristische activiteiten in Judea en Samaria en in het buitenland.”

NGO Monitor schreef in november 2022 het volgende over deze terreurclub:

Samidoun: Palestijnse Prisoner Solidarity Network, opgericht in 2012 en in 2021 door Israël aangewezen als terreurorganisatie , promoot de terroristische organisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) via een internationaal netwerk van activisten. Samidoun-takken, ook in westerse landen, steunen en vieren publiekelijk de PFLP , haar acties en haar leiders ; campagne voor de vrijlating van gevangengenomen PFLP- leden ; en anti-Israëlcampagnes promoten . Bovendien pleit Samidoun voor het ‘ natuurlijke recht van de Palestijnen op gewapend verzet ’.

De aanwijzing van Samidoun door het Israëlische Ministerie van Defensie in februari 2021 identificeert de organisatie als een tak van de PFLP. In een persverklaring bij de benoeming werd toegevoegd dat Samidoun werd opgericht door ‘leden van de PFLP in 2012’ en dat het ‘een leidende en belangrijke rol speelt in de anti-Israëlische propaganda-inspanningen van de PFLP, het werven van fondsen en het rekruteren van activisten’, en dient als steunpilaar. “front voor de PFLP in het buitenland.” In 2020 heeft Duitsland Samidoun-hoofd Khaled Barakat het land uitgezet en een inreisverbod van vier jaar opgelegd; zijn beroep werd afgewezen, onder verwijzing naar PFLP-links en “steun voor een terroristische organisatie.” In 2022 werd Barakat de toegang tot de EU ontzegd.

Meer is te vinden in dit onderzoeksrapport: Het Global Samidoun Network: vestigingen in Europa en Noord-Amerika in kaart brengen.

Joop Soesan – Israëlnieuws.nl