Actievoerende studenten maken media in Maastricht werk onmogelijk

Actievoerende studenten maken media in Maastricht werk onmogelijk
ANP

MAASTRICHT (ANP) – Actievoerende studenten hebben maandagmiddag in Maastricht media het werk onmogelijk gemaakt. De studenten dekten lenzen van camera’s af met Palestijnse vlaggen en zeilen, duwden ertegen en eisten het vertrek van de media.

“Media out!”, scandeerden tientallen studenten die zich demonstratief hadden verzameld in een tuin aan de Grote Gracht in Maastricht. Ze hebben daar tentjes opgezet en voeren er actie tegen de oorlog in Gaza en de contacten die de Universiteit Maastricht heeft met Israëlische universiteiten. Het aanvankelijk vreedzame protest sloeg om toen media beelden van het tentenkamp wilden maken. De studenten werden toegesproken door een vrouw die hen voorhield geen vragen van journalisten te beantwoorden.

Veel actievoerders dragen sluiers, gezichtsbedekking of hebben zich anderszins onherkenbaar gemaakt. Veel media hebben zich inmiddels teruggetrokken van het terrein.