Zes UvA-gebouwen rond Binnengasthuisterrein dicht

Zes UvA-gebouwen rond Binnengasthuisterrein dicht
ANP

AMSTERDAM (ANP) – Zes gebouwen op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijdag aan het einde van de middag gesloten vanwege een nieuw protest in de buurt. Medewerkers zijn naar buiten. Een woordvoerder van de universiteit laat dat weten.

Het gaat om de zogeheten BG-gebouwen aan de Vendelstraat, het Turfdraagsterpad, de Binnengasthuisstraat, en de Oudezijds Achterburgwal.

Bij de Oudemanhuispoort hebben enkele tientallen pro-Palestijnse demonstranten tenten opgezet in de binnentuin van een universiteitsgebouw. Ook in het gebouw zit een handjevol demonstranten. Vorige week hadden betogers het terrein bezet. De Mobiele Eenheid van de politie maakte daar een einde aan.