Grondtroepen Israël actief in centrum Rafah

Grondtroepen Israël actief in centrum Rafah
ANP

GAZA/RAFAH (ANP/DPA) – Het Israëlische leger opereert inmiddels in het centrum van de Palestijnse stad Rafah in de zuidelijke Gazastrook. Israëlische troepen hebben daar raketwerpers, andere wapens en tunnels van de Palestijnse beweging Hamas ontdekt, melden de strijdkrachten.

Ooggetuigen zeiden eerder deze week dat ze tanks hadden gezien in het centrum van de stad, maar er was tot nu toe geen officiële bevestiging dat er grondtroepen zijn ingezet. De operatie in Rafah is internationaal scherp bekritiseerd, ook door de naaste bondgenoten van Israël, door de angst voor talrijke burgerslachtoffers.

Eerder deze maand dreigde de Amerikaanse president Joe Biden de Amerikaanse wapenleveranties aan Israël te beperken als Israëlische troepen Rafah zouden binnenvallen. Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag eist dat Israël zijn offensief daar stopt.