Duitse coalitiepoliticus wil 900.000 reservisten rekruteren

Duitse coalitiepoliticus wil 900.000 reservisten rekruteren
ANP

BERLIJN (ANP/DPA) – De Duitse FDP-politicus Marie-Agnes Strack-Zimmermann pleit ervoor dat Duitsland 900.000 reservisten rekruteert om zich te kunnen verdedigen in een eventuele oorlog met Rusland. De Russische president Vladimir Poetin bereidt zich daar namelijk ook op voor, zegt Strack-Zimmermann in een interview met de Funke Mediengruppe.

“Poetin traint zijn bevolking voor oorlog en plaatst ze tegenover het Westen. We moeten daarom zo snel mogelijk in staat zijn om ons te verdedigen”, zegt Strack-Zimmermann in een interview. Volgens haar moet de krijgsmacht eerst goed in kaart brengen wie ingezet zou kunnen worden als reservist. Het gaat onder meer om oud-militairen.

Strack-Zimmermann is voorzitter van de defensiecommissie in de Bondsdag, het Duitse parlement. Haar partij FDP is een groot voorstander van het ophogen van de defensiebegroting. Zij zelf geldt als een havik ten opzichte van Rusland in de oorlog in Oekraïne. Strack-Zimmermann is ook een van de drie boegbeelden voor de Europese liberale groep Renew bij de aankomende Europese verkiezingen.