Biden aangekomen in Frankrijk voor meerdaags bezoek

Biden aangekomen in Frankrijk voor meerdaags bezoek
ANP

PARIJS (ANP/RTR) – De Amerikaanse president Joe Biden is woensdagochtend in Frankrijk gearriveerd. Hij is donderdag bij de herdenking van D-day en heeft tijdens zijn meerdaagse bezoek ontmoetingen met onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne.

Biden spreekt in Frankrijk verder met Amerikaanse veteranen van de Tweede Wereldoorlog. Ook onder anderen de Britse koning Charles, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Canadese premier Justin Trudeau gaan naar Normandië om te herdenken dat de geallieerden daar tachtig jaar geleden landden.

Biden werd bij aankomst op een vliegveld in Parijs verwelkomd door de Franse premier Gabriel Attal. De president en zijn vrouw Jill zijn vijf dagen in Frankrijk. Het is de verwachting dat hij vrijdag in een toespraak het belang van het verdedigen van vrijheid en democratie onderstreept. Hij zal de Verenigde Staten waarschijnlijk presenteren als de beschermer van democratie en internationale bondgenootschappen.

ANP PRODUCTIESANP-050624-075