Israëlisch leger meldt bevrijding vier gijzelaars in Gazastrook

Israëlisch leger meldt bevrijding vier gijzelaars in Gazastrook
ANP

TEL AVIV/GAZA (ANP/AFP) – Het Israëlische leger heeft gemeld dat het vier gijzelaars uit handen van Hamas heeft bevrijd in het midden van de Gazastrook. De vier werden op 7 oktober op een muziekfestival niet ver van de Gazastrook ontvoerd door strijders van Hamas.

Ze zijn in een grote operatie gericht tegen Hamas volgens de Israëli’s bevrijd op twee verschillende plekken in of rond Nuseirat ten zuidwesten van Gaza-Stad. De operatie is uitgevoerd met hevige bombardementen als steun aan grondtroepen aldus de strijdkrachten. In Nuseirat en omgeving zijn veel slachtoffers van de Israëlische aanvallen gemeld.

De vier gijzelaars zijn Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov en Shlomi Ziv en zijn in de leeftijd van 21 tot 40 jaar. Ze zijn volgens meldingen van Israëlische media op het eerste gezicht in goede gezondheid. Ze zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.